BOM

BOM = Beweeg Op Muziek
(Ik gebruik drie vormen)

Weet jij nog hoe je bewoog toen je 4 jaar oud was?

Als je naar de bewegingen van kleine kinderen kijkt dan bewegen ze vanuit hun hart. Hun bewegingen zijn een soort van: groot, rond, spontaan, muzisch, soms wat onverwacht, chaotisch afwisselend (onvoorspelbaar), plezierig (kinderen drukken hun stemming uit met en tijdens de beweging), uitdagend, grenzen opzoekend, ademend, etc.

Als je naar de bewegingen van volwassenen kijkt dan bewegen ze vanuit hun hoofd. Hun bewegingen zijn 'klein', efficiënt, bedachtzaam, functioneel, repetitief, voorspelbaar, ze ademen nauwelijks, ze genieten niet van hun bewegen, 

Het lijkt erop dat we een boel bewegingen en bewegingsvrijheid zijn kwijt geraakt tussen jeugd en volwassenheid. Je bent een soort gevangene geworden van je verleden. Gelukkig zijn er manieren om je uit je verleden te bevrijden. Ik gebruik hiervoor 'bewegen op muziek' op drie verschillende manieren.

Muziek

Evocatieve muziek raakt de meeste mensen in hun 'hart' of nog lager in het lichaam 'in je buik'. Geluid passeert de cognitieve en oordelende hersenschors.

Diep verscholen paden in je brein worden weer geactiveerd als je luistert naar muziek die jij lief hebt en waardeert. Muziek wekt gevoelsmatig  'het kind' in je en draagt bij aan de bevrijding van afgescheiden delen in jezelf.

Ik gebruik hiervoor 'bewegen op muziek' op drie verschillende manieren.


Ik gebruik drie vormen van 'Beweeg Op Muziek':


Vorm 1: Dansante Fysiotherapie = 'dans' je vrij  (van pijn)

Als je lichaam niet meer luistert, pijn doet en ongemakkelijk beweegt, dan is dat meestal moeilijk te accepteren. Toch ben je op de een of andere manier, meestal heel geleidelijk, van je lijf vervreemd geraakt.  Wil je de relatie met jezelf, je lichaam en je bewegen nieuw leven inblazen, klik dan hier.

Vorm 2: Stopping Movement = 'dans' je vrij (uit je patronen)

Ik heb mij nog nooit zo lekker in mijn vel gevoeld, stralend, meer mijzelf met momenten van diep geluk, als na de cursus Stopping Movement, die ik in oktober 2019 in Alcala Spanje bij Avi Grinberg volgde. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

Vorm 3: Bewegend Mediteren = 'dans' je één (met het universum)

Stil zitten is niet mijn sterkste vaardigheid. Gelukkig zijn er actieve meditaties voor mensen zoals ik. 
Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

>