Body Mind Rebalance – old

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Beweeg-dans met plezier‘Weg met de stress’ !

 • Vind jij het leuk om te bewegen?
 • Wil jij op een plezierige manier je energie verhogen?
 • Ben je benieuwd naar onbewuste gewoontepatronen van jezelf? 
 • Wil je je lichaam op een totaal nieuwe manier ervaren?

Maak een ontdekkingstocht, uit je hoofd, in je lijf, naar je hart: Body-Mind-Rebalance (dance)  

Iedereen die wel eens last heeft gehad van stress weet dat je dan overmatig nadenkt of piekert.
– Je blijft oplossingen zoeken voor je problemen terwijl je hiermee geen vorderingen boekt (“hoe zorg ik dat ik ….. niet kwets”)
– Je gaat op jezelf afgeven (“had ik nou ook maar anders gereageerd”) of
– Je wordt in jezelf boos op de ander (“het is ook zo’n zak, die kerel van mij”).

Maar is het je ook opgevallen dat er dan ook iets in je lichaam veranderd?
Je ademhaling minimaliseert en je lichaam verstrakt op verschillende plekken (b.v. je kaken, achterzijde van je hoofd en je ogen). Lichaam en geest kun wel onderscheiden maar in het dagelijkse leven kun je ze niet scheiden! Ze beïnvloeden elkaar wederkerig.
Stress in je geest heeft tot gevolg dat je lichaam verkrampt en pijn in je lijf maakt dat je anders gaat denken. Het gevolg voor v
eel mensen is dat ze in een vicieuze klachten cirkel terecht komen waar ze maar moeilijk van los kunnen komen. Gelukkig is er een oplossing!

Je kunt loskomen van je overmatig denken en piekeren! Ervaar lichtheid, stilte en het onbekende, het nieuwe, het frisse dat zich buiten je dagelijkse routines bevindt. 
Dat gebeurt wanneer je de aandacht verschuift van je ‘denken’ naar “wat er voelbaar is in je lichaam”. Dat is op verschillende manieren te trainen. Ik doe dit via Body-Mind-Rebalance dance. Op een andere manier gezegd: je kunt leren Mindful te zijn. Je kan leren om zo Mindfull te zijn, dat je lichaam daardoor op een natuurlijke manier gaat ontspannen. Het leuke hierbij is dat je geest als vanzelf volgt in de ontspanning. En het kan zelfs gebeuren dat je geest zo ontspannen is, dat je kunt opmerken dat het net is alsof er iets door je heen straalt. Je voelt ‘dit is wie ik ben’, oorspronkelijk Zijn. Dan heb je contact met diepe inspiratie in jezelf en kun je ontdekken wat ten diepste voor jou belangrijk is in je leven en wat je gelukkig maakt.

 

Wat doe je met Body-Mind-Rebalance?

 • Je beweegt /danst ontspannen op muziek en je hebt plezier
 • In een groep van maximaal 12 personen
 • Je leert je aandacht te focussen op je lichaam (body)
 • Je leert hoe je op een eenvoudige wijze je energiepeil kunt verhogen (body)
 • Je leert je geest op een speelse manier te ontspannen (mind)
 • Je traint je lichaam om moeiteloos en zonder oordeel te bewegen (rebalance)
 • Je vergroot je lichaamsbewustzijn en ontdekt je lijf op een totaal nieuwe manier (rebalance)
 • Je wordt vrij van je verleden en kijkt met een frisse blik opnieuw om je heen (Zijn)

 

Thema’s die tijdens het bewegen aan de orde kunnen komen zijn:
– hoe bescherm je jezelf op een onbewuste wijze tegen de omgeving
– grenzen: afstand-nabijheid,
– veiligheid
– de ‘prijs’ van deze bescherming
– energie-lekken
– open je hart
– vrijheid binnen grenzen
– onbekende mogelijkheden

 

Als je beweegt in een groep mensen, dan merk je gemakkelijk gevoelens van schaamte en schuld in jezelf op. Gedachten als: ‘val ik niet op’, ‘vinden ze mij niet raar dansen’, of ‘doe maar gewoon’ kun je gemakkelijk opmerken in jezelf, zeker als je buiten je comfortzone beweegt.
Ieder van ons heeft op zijn eigen manier geleerd hoe je je moet gedragen in nabijheid van andere mensen, welk gedrag als wenselijk werd beschouwd en wat niet.
Het is fijn als je merkt dat je niet de enige bent die hier mee worstelt. Je kan leren om je op je gemak te voelen in nabijheid van anderen, zonder je zorgen te maken “wat ze wel niet van je denken”.
Wanneer je buiten je comfortcirkel beweegt ga je ontdekken welke mogelijkheden je nog meer hebt, ga je ontdekken dat je veel creatiever en losser bent dan je dacht. 

 

Beweeg met Body-Mind-Rebalance !
Ons volwassen lichaam heeft 206 botjes en meer dan 660 spieren. Het is ontworpen om vrij te bewegen, om op creatieve wijze bewegingen te maken, om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, om verwonderd te zijn en om te genieten van wat je doet, individueel of samen met anderen. 
Het lichaam geeft je de mogelijkheid om zintuiglijke sensaties waar te nemen en daar van te genieten. Denk o.a. aan stroming, straling, ruimte, warmte maar ook aan gevoelens als compassie, kracht en plezier.

 

We bewegen routinematig
De meeste bewegingen die je als volwassene na je 20e levensjaar maakt, verlopen vloeiend en instinctief. Wanneer je op je hoofd krabt, de tafel dekt, met de hond wandelt of fietst; de ene handeling volgt de andere op en je hoeft er nauwelijks bij na te denken.

Onze houdingen en bewegingen zijn zo geautomatiseerd dat we elkaar kunnen herkennen aan onze bewegingspatronen en houding.
Onze gedragingen zijn herkenbaar, voorspelbaar en voelen voor onszelf vertrouwd aan. We bewegen veilig in onze comfortzone.

 

Gevangenis?
Met het verstrijken van de jaren gaan we steeds ‘efficiënter’ bewegen: onze bewegingen worden gerichter, sneller en meestal kleiner. We nemen steeds dezelfde route, verrichten dezelfde handelingen en we nemen minder ruimte in.

Dat geldt ook voor de adem, deze wordt steeds minder vol en minder frequent. Ook verbaal nemen we vaak minder ruimte in: onze stem wordt geknepen en ‘hard’ of juist zacht en moeilijk hoorbaar. Onze comfortzone krimpt geleidelijk maar voelt i.p.v. benauwd toch veilig aan.

 

We worden stijf en star
Met het ‘inhouden’ van onszelf worden onze spieren stugger en harder, komen de gewrichten onder druk te staan en  krijgen we pijntjes hier en pijntjes daar. We zijn ons steeds minder bewust wat er nu echt gebeurt in ons lijf.

Omdat onze uiterlijk zichtbare patronen verbonden zijn met onze innerlijke denk en belevingspatronen wordt ook de ruimte ‘in onszelf’ kleiner. Onze belevings- en ervaringswereld krimpt mee: we zijn ons steeds minder bewust van de ruimte in en om ons heen.

Ook ons denken wordt ‘efficiënt’: het is gericht op al die lijstjes in je hoofd met ‘wat er nog moet’ en ‘wat er verwacht wordt’. Met als gevolg dat we verzanden in routines en zintuiglijk steeds minder waar nemen.

 

Leven in je ‘hoofd’ als een kop zonder kip
Het voordeel van routines is dat je daar niet meer over hoeft na te denken, dus gebruiken we die ‘gewonnen’ tijd weer efficiënt om ‘over alles na te denken wat ons zorgen geeft’. Denk aan te verwachten – en onopgeloste problemen in ons leven.

Zo komen we in een vicieuze cirkel van stress terecht en leven we meer en meer in ons hoofd. We raken zo, onbewust, ook steeds meer vervreemd van ons lichaam. Een depri gevoel ligt snel op de loer.

 

Beweeg!
Wil je je innerlijk jong en fit blijven voelen en je natuurlijke verouderingsproces remmen als 30+’er?
Je kan je vitaliteit en je lichaam weer op één zetten in je leven, als je dat tenminste wilt met Body Mind Rebalance

 

Nieuw in 2018
Twee keer in de maand op woensdagavond anderhalf uur lang les in fris bewegen: Body Mind Rebalance, het nieuwe ‘mediteren’. Meditatie in beweging, maar dan ‘anders’. Elke avond is trouwens los te volgen. 

 • Leer weer om verwonderd, nieuw en fris – drie dimensioneel – te bewegen op muziek, vol van levenslust en hernieuwde energie.
 • Wordt je, door spiegeling, bewust wat er in de realiteit van dit moment gebeurt in je lichaam.
 • Wordt je bewust hoe je moeiteloos bewegingen kan sturen zonder onnodige inspanning te verrichten.
 • Leer hoe je optimaal kunt bewegen, terwijl je gehinderd wordt door ongemak of pijn. 
 • Krijg controle op je leven: stop je patronen, vergroot je focus.
 • Ervaar je daadkracht.
 • Voel hoe vol en ruim je kunt ademen.
 • Merk op hoe dit alles je geest verhelderd en verruimd.

 

Je lichaam is de ingang om een begin te maken om vrij te leven, om te ontdekken wat je echt wilt.

Hoewel je het verleden niet kunt veranderen, kun je wel je relatie met het verleden veranderen, anders naar je verleden leren kijken en daardoor je stress oplossen!

 

Wil je meedoen of de eerste keer GRATIS kennismaken?

Vul dan het onderstaande formulier in: 

 • Op deze site wordt je niet gevolgd of bespioneerd d.m.v. tracking cookies, facebook pixels o.i.d. Noch wordt je hier verleid tot het geven van je email adres of naam. 
  Mocht je gebruik willen maken van een gratis proefsessie (slechts 3x per maand mogelijk) dan gebruik ik je telefoonnummer en/of email adres om contact met je op te nemen. Als het mij na twee keer niet lukt om per telefoon of email contact met je te krijgen dan verwijder ik je gegevens omdat ik er van uit ga dat je je bedacht hebt en geen prijs stelt op contact.
  De reden hiervoor is dat ik hecht aan waarden als respect, vrijheid, autonomie en gelijkwaardigheid.

 

[formcraft id=’19’] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
>