10. Jaartraining Gezonde zelf-zorg

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Jaartraining Gezonde Zelf-zorg* – wordt je eigen beste vriend(in) 

Informatie over de training Gezonde Zelfzorg.

‘Aardig zijn’ voor jezelf, ‘Zelfcompassie’ of nog anders gezegd ‘Gezonde zelfliefde’, betekent dat je warm en begripvol bent naar jezelf wanneer het tegenzit in je leven, in plaats van je gevoelens te negeren, jezelf te overladen met zelfkritiek en je slecht te gaan voelen.

Gezonde Zelf-zorg ligt aan de basis van vrijheid, geluk en succes. Dat zijn tegelijkertijd ook de doelen van deze cursus. Gezonde zelf-zorg heeft te maken met zelfwaardering en zelfvertrouwen en helpt je om je talenten, dromen en passies te herkennen en uit te laten komen. Het helpt je om succesvol te zijn in het leven en te bereiken wat je nu echt diep van binnen wilt.

In de cursus Gezonde Zelf-zorg start je met af te stemmen op je Rijkdomsbewustzijn dat van nature heel, compleet en verlicht is. Je maakt contact met je basale goedheid, die gegeven is.

WP_20150219_21_04_47_Pro

Dit staat lijnrecht tegenover het leven in Armoedebewustzijn – een term die Hans Knibbe gebruikt. In armoedebewustzijn ga je er van uit dat je pas slaagt wanneer je nog wat strenger voor jezelf bent of dat je pas rust of geluk krijgt als je alle lijstjes in je hoofd hebt afgewerkt, als je al je taken af hebt. Hoewel dat in beperkte mate misschien ook waar is, geeft deze wijze van leven echter veel stress. Wat nog erger is: er zit impliciet de aanname in, dat zoals het ‘nu is’, het niet goed is. Je voelt je afgescheiden van ‘dat wat goed of voedend is’.

Voor veel mensen zit daar tevens de overtuiging aan vast: zoals ik nu ben, ben ik niet oké.  Je bent dan over-kritisch naar jezelf en je kan het niet verdragen dat je iets fout doet. Als je wilt kun je daarmee trouwens stoppen!

 

Wil jij stoppen met het leven in armoedebewustzijn? Start dan met de training “gezonde zelf-zorg”.

In een kleine groep van 8 personen leer je dat je niet de enige bent die hiermee worstelt.

  • Je leert af te stemmen op Rijkdomsbewustzijn.
  • Je leert af te stemmen op je basale goedheid.
  • Je leert hoe je op een eenvoudige manier vrijheid en geluk kunt ervaren.
  • Je leert hoe je vrij eenvoudig je energie kunt verhogen.
  • Je maakt een begin met jezelf leren kennen, waarderen en vertrouwen.
  • Je start om te leren hoe je jezelf kunt blijven in relatie tot andere mensen.
  • Je stopt met jezelf systematisch weg te cijferen.
  • Je leert STOP zeggen als anderen je grenzen dreigen te overschrijden.
  • Je leert NEE zeggen tegen ongewenste verzoeken van anderen.

Je leert nog veel meer..

  • Je leert stil te staan bij het ‘Nu’ in plaats van steeds maar aan het denken of piekeren te zijn.
  • Je leert hoe je geest werkt (aan de hand van een model).
  • Je gaat daardoor zien hoe je steeds negatieve gedachten over jezelf her-creëert.
  • Je gaat begrijpen hoe je jezelf hierdoor steeds meer in emotioneel opzicht beperkt en lichamelijk verkrampt.
  • Je ziet dat lichamelijke of psychische klachten zoals moeheid, piekeren, somberheid, het gevolg zijn omdat je gevangen zit in een vicieuze cirkel.
  • Je krijgt contact met kracht (die nooit weg is geweest) en je leert die te gebruiken.
  • Je ervaart wat gezonde agressie is.
  • Je leert aan de hand van het model van de Geweldloze communicatie hoe je in contact met anderen jezelf niet hoeft te verliezen.
  • Je ervaart en ziet dat je ten diepste veel ruimer bent dan al je overtuigingen over jezelf.

 

Met de discipline van Gezonde Zelf-zorg ontwikkel je spontane compassie en liefdevolle, heldere betrokkenheid naar alles en iedereen.

WP_20141106_20_05_00_Pro
Je hebt spontane compassie en liefdevolle, heldere betrokkenheid naar alles en iedereen.

 

 

 

 

 

 

Ben jij behulpzaam? Ik heb jouw hulp nodig!

Want naast deze jaartraining wil ik ook een online cursus ‘gezonde zelf-zorg’ ontwikkelen. Heb je hierin interesse?

  • Laat mij dan weten welke onderwerpen je hierin graag behandeld zou willen zien.
  • Ook wil ik graag weten met welke vragen jij worstelt. Je bent vast niet de enige!

Ik wil jouw vraag/vragen dan in een Blog beantwoorden.

Inzenders maken kans op een gratis cursus ‘gezonde zelfliefde’ of een gratis consult.

Wil jij hierop kans maken: stuur dan een mailtje naar mark@innerchange.nl ofmark@stopmetaardigzijn.nl of vul het formulier onderaan de pagina in.

Ik beantwoord je vragen graag.

 

[formcraft id=’16’]

 

Wil jij weten of je voldoende compassie voor jezelf hebt, beantwoord dan kort onderstaande vragen.

  • Vind je jezelf behulpzaam, aardig en invoelend naar anderen?
  • Vind je ‘erkenning’ en ‘onvoorwaardelijke acceptatie’ belangrijke waarden?
  • Wil je je gelukkig en vrij voelen?
  • Zie jij altijd mogelijkheden bij anderen maar twijfel je soms als het over jezelf gaat?
  • Ben je bang om te falen? (bijvoorbeeld omdat anderen je niet leuk vinden of zullen afwijzen?)
  • Ben jij regelmatig streng of hard naar jezelf
  • Onderdruk je regelmatig je gevoelens?

Als je ze allemaal met “Ja” hebt beantwoord ben jij waarschijnlijk gewend om hard te werken en jezelf weg te cijferen en heb je weinig liefde voor jezelf.

 

 

Zonder liefde kun je niet groeien *

Onvoorwaardelijke liefde staat aan de basis van het menselijk leven. Onvoorwaardelijke erkenning en acceptatie zijn behoeften die elk mens heeft volgens de Engelse Psychiater Frank Lake. Ze zijn zo essentieel dat hij ze “being-needs” noemt. Als we hierin tekort gekomen zijn dan heeft dat gevolgen die je hele verdere leven merkbaar zijn.

De klinisch psycholoog en spiritueel leraar Hans Knibbe zegt hierover: “Liefde is voor mij een intiem en diepzinnig woord wat ik niet gemakkelijk gebruik. En toch slaat het woord liefde precies de spijker op de kop, het gaat echt over liefde! Liefde voor jezelf en dan op een gezonde, niet neurotische manier. Intelligente, wijze zelfliefde die resoneert met je verlichte aard”.

“Liefde is ons emotionele voedsel, we kunnen alleen groeien en bloeien als we voldoende geliefd zijn. Liefde is ook onze spirituele essentie, alleen door onze beoefening van liefde, devotie en compassie kunnen we deze essentie ontsluiten. Hoe moedig, slim, gedisciplineerd of theoretisch geschoold we ook moge zijn, willen we contact kunnen maken met onze wezensaard die liefde is, dan is eenvoudige, oprechte liefdevolle toewending naar de Spiritdimensie en zijn symbolen onmisbaar. Liefde ontsluit Liefde”. * aldus een citaat van Hans Knibbe uit de training GZL (Gezonde Zelfliefde).

 

Wist je dat..

Ongeveer 70% – 80% van alle mensen niet tevreden is over (aspecten) van henzelf. Op de punten waarop je niet tevreden bent, zoek je verbetering en ben je negatief naar jezelf. En die negativiteit is aangeleerd en zit in veel mensen diep verankerd. Maar die negativiteit zorgt ook dat je je niet kunt ontwikkelen in de richting zoals je bedoeld bent.

Hans Knibbe: “Het is tragisch, maar juist op de plekken waar we lijden aan het tekort aan liefde, zijn we niet alleen gewond, angstig, kwaad en sociaal onontwikkeld, maar we hebben ook de afwijzende houding van de omgeving naar onszelf overgenomen. We worden zelf net zo hatelijk en verwaarlozend naar onszelf als onze ouders dat ooit (in de beleving van het  teruggetrokken kind’) waren. We doen onszelf het trauma voortdurend opnieuw aan (zonder dat we dat in de gaten hebben)”.

“Onze uitgangspositie, om te leren omgaan met de onontwikkelde delen in onszelf, is dus ronduit beroerd. We kunnen dat niet zomaar en moeten dat van de grond af opbouwen. We zijn dubbel gehandicapt: we hebben geen emotionele basis en hebben geen liefdevolle warme houding naar onszelf leren ontwikkelen. We weten niet hoe we ‘gewoon aardig’ voor onszelf kunnen zijn. Het ontbreekt ons aan ontspannen, vanzelfsprekende nabijheid, aan onvoorwaardelijke acceptatie, aan dierlijke warmte naar onszelf. We hebben geen ‘goede ouder’ functie in onszelf kunnen ontwikkelen. Willen we in staat zijn om onze leegtes met de daarbij horende angst en negativiteit tegemoet te treden, dan is het daarom zaak om goed beslagen ten ijs te komen en goed getraind te zijn in een liefdevolle houding”, aldus Knibbe.

 

Wat wil je bereiken in je leven?

Het aanleren van een liefdevolle houding naar jezelf is essentieel wil je een begin kunnen maken om te ontspannen. En ontspanning is essentieel om te ontdekken wat jij graag zou willen in je leven. Voortdurend blijven verkrampen, helpt je meestal niet om een koers uit te zetten en je weg te bepalen in je leven. Wil je problemen in je leven effectief kunnen aanpakken dan heb je moed, bewustzijn en de energie om actie te ondernemen nodig!!

 

Zachtheid!

Zacht leren worden naar jezelf is een eerste stap om te leren rusten in jezelf. Leren rusten in kwetsuren die je ontkend. Kwetsuren die gekend willen worden! Geen enkel aspect van jou wil buiten beeld blijven! Zachtheid is iets anders dan weekheid.

* Gezonde Zelf-zorg 
Het woord ‘zorg’ of ‘liefde’ roept veel, vaak negatieve, associaties op maar heeft niets te maken met zelfverheerlijking of met jezelf ‘narcistisch opladen’. Gezonde zelf-zorg is de basis die nodig is als je op een vrije manier wil leren omgaan met jezelf. Het is de basis als je jezelf wil ontplooien en wilt leren omgaan met de moeilijkheden van alle dag in het leven. 

Wil je met jezelf aan de slag en veranderen? Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina!

 

 

Vergoeding
De jaartraining Gezonde Zelf-zorg komt niet in aanmerking voor vergoeding door je zorgverzekeraar. individuele consulten komen echter wel in aanmerking indien je in voldoende mate aanvullend verzekerd bent. Bel mij voor informatie: 06 45 818 810.

 

De jaartraining Gezonde Zelf-zorg bestaat uit:

  • Acht lessen van twee uur op een doordeweekse avond.
  • Een hele zaterdag halverwege de cursus
  • In een kleine groep van 6 personen.
  • Tussentijdse ondersteuning per E-mail
  • Regelmatig ‘huiswerk’ per E-mail.
  • Tijdsinvestering +/- 30 minuten per dag.

 

In deze jaartraining maak je kennis met- en een begin van ‘hoe het anders kan’ en leer je onder andere:

o Ontwikkelen van Gezonde zelfliefde.
o Negativiteit in kaart brengen.
o Schrijven als begin van bewustzijn.
o Patronen bekeken vanuit anatomisch oogpunt.
o Patronen bekeken vanuit psychologisch oogpunt.
o Keuzes maken vanuit volwassen perspectief.
o Meditatie in beweging.
o Ontspanningsoefeningen: adem, spieren, energetisch
o Hoe maak ik contact met het ‘grotere geheel’.

Wil je meedoen met de jaartraining en een begin maken om te veranderen? Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan!

Wil je meer informatie hierover? Bel mij dan op 0645 818 810.

[formcraft id=’16’]

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_6″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_6″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”” margin_bottom=”60px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”single solid” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text][fusion_text]

 

[/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
>