Huilbaby’s – Baby Tom

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Het verhaal van baby Tom 

Tom is 4 maanden oud. Zijn moeder is ten einde raad. Vanaf de geboorte huilt Tom al. Tom is het voorbeeld van een huilbaby. Hij huilt overdags veel en wordt ook regelmatig ’s nachts wakker. De ouders hebben van alles geprobeerd. Ze wisselen elkaar af om Tom te troosten maar dat helpt niet zo. Ze raken daardoor steeds meer uitgeput en beginnen ook op elkaar vitten. Volgens de huisarts is het een fase die vanzelf wel overgaat.

De bevalling verliep niet gemakkelijk. Tom is in het ziekenhuis geboren en met de vacuümpomp gehaald. Ter observatie moest hij nog een nachtje in het ziekenhuis blijven. Tom heeft een hekel om in bad te gaan, huilt met aankleden en houdt zich regelmatig stijf. Regelmatig schrikt hij van een geluidje en reageert met een strekreflex.

 

Als ik Tom onderzoek dan valt mij op dat hij zijn thorax (borst) strak houdt. Hij ademt ‘hoog’ en voelt gespannen aan. Hij vindt het ook niet prettig als ik zijn hoofd en nek aanraak. Hij trekt dan een pruillipje en probeert zich uit mijn aanraking te wurmen. Ik ben benieuwd of Tom echt pijn heeft of dat hij een pijnervaring gehad heeft die nu angst oproept. Dat vraagt tijd om uit te vinden en kan soms wel een half uur of langer duren. In het begin van de behandeling probeer ik daarom Tom te helpen ontspannen

Gaanderweg mag ik Tom steeds plaatselijker en intenser aanraken. Hij fixeert zijn linker schouder. Als verder ga en probeer te voelen of ik iets bijzonders kan waarnemen, blijkt hij rond zijn sleutelbeen niet aangeraakt te willen worden. Als ik uiteindelijk daaraan mag komen, voel ik een lichte verdikking. Het lijkt erop dat zijn sleutelbeen gebroken is tijdens de bevalling. Logisch dan, dat hij zijn schouder vastzet en niet aangekleed wil worden. Gezien zijn leeftijd en de onbeweeglijkheid van de verdikking, ga ik ervan uit dat de sleutelbeenbreuk genezen is.

Tom’s angst begrijp ik vooral vanuit conditionering na de breuk (angst voor pijn). Ik merk dat hij zijn spieren aanspant, ook als dat voor zijn sleutelbeen bescherming niet nodig is. De behandeling dient om Tom te laten ervaren dat bewegen inderdaad niet zoveel pijn doet, dat hij vertrouwen krijgt in zijn lichaam.

 

Tom ontspant in de loop van de behandelingen steeds meer. Zijn lichaam voelt nu los en ontspannen aan. In zijn nek zit ook nog een kleine blokkade waar ik gaanderweg steeds meer aan mag komen. Ook die blokkade laat hij los en hij ontspant zijn spieren. De beweeglijkheid van zijn nek en schouder is nu in alle richtingen weer normaal. Het aankleden is steeds minder een probleem en Tom draait zijn hoofd steeds meer actief naar alle richtingen. Ook zijn schrikreacties zijn afgenomen. Na vijf sessies hoeft Tom hier niet meer terug te komen. Weer een huilbaby minder op de wereld. 

 

Wil je weten of ik iets voor jullie kan betekenen?

[formcraft id=’10’] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”” margin_bottom=”60px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”single solid” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text][/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
>