Halveer je piekeren met 5 eenvoudige oefeningen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

EHBP: eerste hulp bij piekeren !

MEER BEREIKEN DOOR MINDER TE PIEKEREN MET VIJF EENVOUDIGE OEFENINGEN

 

Piekeren 
Het woord is ‘piekeren’ stamt af van het – van oorsprong Maleise en Javaanse woord – pikir, dat ‘overleggen’, ‘overdenken’ betekent. Er is natuurlijk niets mis mee om iets te overdenken, maar ‘Pikiren’ is een vorm van denken over een onderwerp (probleem) die niet tot een oplossing leidt. 
Piekeren is een vorm van ineffectief denken, waarbij je niet meer kan stoppen met denken en bewust of onbewust verstrengeld blijft in een kakafonie van gedachten. Je blijft malen en rondjes draaien in je geest.

Maar een ‘vol’ hoofd hoeft niet altijd te betekenen dat je zorgelijk bent. Het kan ook zijn dat je druk bent en vol zit: vol met bruikbare ideeën, vol met dingen die je niet wilt vergeten, vol van indrukken die je in de dag hebt opgedaan. Kortom: eigenlijk heeft de dag veel te weinig uren om al je mail, Whatsapps, Facebook ideeën, to do lijstjes, berichten etc af te werken. Maar als je hyper blijft en niet kunt stoppen dan word je uiteindelijk moe van jezelf.

Heb je al eens opgemerkt dat elk moment dat je probeert te stoppen b.v. “ik moet nu stoppen met denken” dat ook via een gedachte gebeurt. Er komt dus nog een gedachte bij..!! 

Onderstaand vind je vijf eenvoudige oefeningen die je helpen om de kakafonie van gedachten te doorbreken. Niet via een gedachte maar op een ANDERE manier..

 

Stap 1.

Leer effectief te piekeren en je hoofd leeg te maken. Beluister de onderstaande podcast met drie gedragsmatige tips.

 

 

 

 

Stap 2.

Beluister de onderstaande podcast om ruimte in je hoofd te creëren en je hoofd leeg te maken:

 

 

Stap 3.

Beluister de onderstaande podcast en leer hoe je zelf de 4-7-8 ademhaling kunt toepassen:

 

 

Vicieuze cirkel
Als je iets niet uit je hoofd kan zetten en je blijft maar zoeken naar een oplossing, dan kan er zo veel drukte in je hoofd ontstaan, dat je gedachten zelfs ’s nachts nog aan het rondzingen en malen blijven. Als je ook nog eens negatieve gedachten en gedragspatronen over jezelf en je problemen hebt, dan houdt dat de vicieuze cirkel van piekeren, spanning en onbalans in stand. Het is zelfs mogelijk dat piekeren een soort onbewuste verslaving wordt waar je niet van af kan komen.

Wil je dit piekeren veranderen en aanpakken? Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina!

 

Vergoeding!
De cursus’STOP met piekeren’ wordt vergoed door je zorgverzekeraar, indien je in voldoende mate aanvullend verzekerd bent. Bel mij voor informatie: 06 45 818 810.

 

 

In deze cursus maak je in 4 dagdelen kennis met- en een begin van ‘hoe het anders kan’ en leer je onder andere:

• Les 1: De lichamelijke en emotionele kant van piekeren.
o Hoe breng ik mijn piekeren in kaart?
o Wat hebben gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar te maken?
o Zelfwaardering
o Schrijven als begin van bewustzijn

• Les 2: Hoe begrijp ik mijn piekeren?
o Vanuit anatomisch oogpunt?
o Vanuit psychologisch oogpunt?
o Keuzes maken vanuit volwassen perspectief

• Les 3: Hoe kan ik mijn piekeren aanpakken?
o Creatief piekeren
o Ontspanningsoefeningen: adem, spieren, energetisch
o Visualisaties
o EMDR en tapping
o Loslaten

• Les 4: Hoe vertrouw ik op mijn innerlijke kracht en intuïtie?
o Hoe ‘waar’ zijn mijn gedachten?
o Wat is intuïtie?
o Hoe maak ik contact met het grotere geheel?

TOP met piekeren !* 

Wil jij rust en ruimte in je hoofd, maar blijft die kakafonie van gedachten maar rondjes draaien in je hoofd?

 

Piekeren
Het woord is ‘piekeren’ stamt af van het – van oorsprong Maleise en Javaanse woord – pikir, dat ‘overleggen’, ‘overdenken’ betekent. Er is natuurlijk niets mis mee om iets te overdenken, maar ‘Pikiren’ is een vorm van denken over een onderwerp (probleem) die niet tot een oplossing leidt. Piekeren is een vorm van ineffectief denken.

stappen.De term Pikirenpikerenpiekeren wordt nu gebruikt voor: ‘ingespannen denken’, ‘iets niet uit je hoofd kunnen zetten’, ‘tobben’, je zorgen maken over jezelf.

Er is niet mis mee om iets te overdenken, maar Piekeren is een vorm van denken over een onderwerp (probleem) die niet tot een oplossing leidt. stappen.

Verschil piekeren en denken. Piekeren is ineffectief denken. .

Er is niets mis met 

Piekeren is de negatieve versie van dagdromen. Het is een automatische bezigheid. Dat betekent dat je het eigenlijk niet zo bewust in de gaten hebt dat je ‘het doet’. STOPPEN met piekeren begint met bewustwording. Je kunt namelijk niet stoppen met iets dat je niet bewust bent! 

Wil je dit piekeren veranderen en aanpakken? Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina!

 

Vicieuze cirkel
Als je iets niet uit je hoofd kan zetten en je blijft maar zoeken naar een oplossing, dan kan er zo veel drukte in je hoofd ontstaan, dat je gedachten zelfs ’s nachts nog aan het rondzingen en malen blijven. Als je ook nog eens negatieve gedachten en gedragspatronen over jezelf en je problemen hebt, dan houdt dat de vicieuze cirkel van piekeren, spanning en onbalans in stand. Het is zelfs mogelijk dat piekeren een soort onbewuste verslaving wordt waar je niet van af kan komen.

Piekeren is vaak een poging om:

  • om te gaan met een werkelijkheid of feit die we niet bereid zijn om te aanvaarden,
  • een probleem op te lossen voor iets waar geen oplossing is te vinden,
  • een probleem te begrijpen dat niet te begrijpen is,
  • een antwoord te vinden op een vraag waar geen antwoord voor bestaat: bv “waarom is mij dit overkomen?”
  • Om een doemscenario (vaak onbewust) te vermijden,
  • Een negatief gevoel proberen te vermijden,
  • Een negatieve situatie proberen te vermijden,
  • Te weten dat je in ieder geval “iets” gedaan hebt.

 

 

Wist je dat..
Je hersenen nog geen 2% uit maken van het lichaamsvolume? Maar ze gebruiken meer dan 25% van de totale energieconsumptie! Vandaar dat je doodmoe word als je constant piekert. Er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat piekeren lichamelijke pijn verergert!

 

Wat wil je bereiken in je leven?
Voortdurend blijven piekeren, helpt je meestal niet om een koers uit te zetten en je weg te bepalen in je leven. Wil je problemen effectief kunnen aanpakken dan heb je moed, bewustzijn, en energie om actie te ondernemen nodig!!

 

Is je energie op peil?
Het is belangrijk om te letten op je energieniveau en te weten hoe je je energiepeil kunt verhogen als het zakt. Rust in je hoofd en een hoog energie niveau gaan vaak samen. Rust gaat samen met bewustzijn, waardoor je inziet dat er misschien sprake is van (onbewust) ineffectief gedrag. Het is niet voor niets dat er een spreuk is die zegt: “piekeren is misbruik maken van je fantasie”. Piekeren is niet aangeboren, dus is het aangeleerd. Pas wanneer je zicht krijgt wanneer en waarom je gaat piekeren kun je het ook veranderen.

 

De cursus
In de cursus STOP met piekeren krijg je verschillende handvatten.

  • Je krijgt handvatten hoe je op een eenvoudige manier piekeren kunt stoppen.
  • Je leert zicht te krijgen op je piekeren (piekeren in kaart te brengen)
  • Je leert hoe je effectief kunt piekeren (de positieve kant van piekeren)
  • Je leert te ontspannen
  • Je leert jezelf te waarderen
  • Je leert hoe je op een eenvoudige manier je energie kunt verhogen
  • Je leert hoe je je stemming kunt beïnvloeden
  • en je leert nog veel meer ..

Wil je dit piekeren veranderen en aanpakken? Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina!

 

Vergoeding!
De cursus’STOP met piekeren’ wordt vergoed door je zorgverzekeraar, indien je in voldoende mate aanvullend verzekerd bent. Bel mij voor informatie: 06 45 818 810.

 

Ik wil je graag helpen
laat mij weten waar je mee worstelt. Ik ga op zoek naar de oplossing van je probleem en schrijf er een gratis blog-artikel over en plaats dat op deze site. Daardoor kunnen meer mensen hun voordeel doen met deze oplossing. Meld je vraag aan via de contactpagina op deze site. 

 

De cursus STOP met piekeren bestaat uit:

  • Een beginmeting
  • Vier lessen van 1,5 uur.
  • Op donderdag ochtend/avond of vrijdag ochtend.
  • In een kleine groep* van maximaal 8 personen.
  • Het is een echte ‘doe’ – cursus waarbij, naast educatie, ook ruimte is voor persoonlijke vragen.
  • Tussentijdse ondersteuning en dagelijks huiswerk per E-mail.
  • Tijdsinvestering +/- 30 minuten per dag.
  • Een eindevaluatie.

* Als je moeite hebt met een groep, behoort een individuele cursus ook tot de mogelijkheden.

 

In deze cursus maak je in 4 dagdelen kennis met- en een begin van ‘hoe het anders kan’ en leer je onder andere:

• Les 1: De lichamelijke en emotionele kant van piekeren.
o Hoe breng ik mijn piekeren in kaart?
o Wat hebben gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar te maken?
o Zelfwaardering
o Schrijven als begin van bewustzijn

• Les 2: Hoe begrijp ik mijn piekeren?
o Vanuit anatomisch oogpunt?
o Vanuit psychologisch oogpunt?
o Keuzes maken vanuit volwassen perspectief

• Les 3: Hoe kan ik mijn piekeren aanpakken?
o Creatief piekeren
o Ontspanningsoefeningen: adem, spieren, energetisch
o Visualisaties
o EMDR en tapping
o Loslaten

• Les 4: Hoe vertrouw ik op mijn innerlijke kracht en intuïtie?
o Hoe ‘waar’ zijn mijn gedachten?
o Wat is intuïtie?
o Hoe maak ik contact met het grotere geheel?

Wil je dit piekeren veranderen en aanpakken? Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina!

 

Het is ook mogelijk om deze lessen los te volgen. Wil je meer informatie hierover? Bel mij dan op 0645 818 810.

 

This form does not exist

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_6″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_6″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”” margin_bottom=”60px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”single solid” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text][fusion_text]

 

[/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
>