individuele coaching

[fusion_builder_container backgroundcolor=”” backgroundimage=”” backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderstyle=”” paddingtop=”20px” paddingbottom=”20px” paddingleft=”0px” paddingright=”0px” menu_anchor=”” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Werk gerelateerde en Individuele coaching 

Spirit coaching (werkgerelateerd)

Doel van deze bijeenkomsten is om eerst aandachtig te leren rusten in precies zoals het is, in ‘dit moment’, in het Nu, Mindful te worden zoals het in de Engelse literatuur wordt omschreven. Het is hierbij nadrukkelijk niet de bedoeling om primair een op verbetering en resultaat gericht loopbaan traject in te gaan.

Het gaat er dus niet om een beter, liefdevoller of efficiënter mens te worden [want dat heeft als uitgangspunt dat zoals je nu bent niet goed is en heeft tot gevolg dat de psychologische splitsing in jezelf verdiept].

 

Mindfulness

‘Mindful zijn’ initieert een exploratief, creatief proces dat als startpunt zal dienen op een pad van zelfconfrontatie. Op een lichte, niet problematische manier word je bewust van patronen waar je individueel of met elkaar in verstrikt geraakt bent. Dan wordt zichtbaar hoe historische beelden en aannames – die je van jezelf en anderen gemaakt hebt – zich gevormd hebben tot niet-flexibele strategieën die je belemmeren om in je werk datgene te realiseren waar het je ten diepste werkelijk om gaat. En op een dag kom je tot de teleurstellende ontdekking dat je, ondanks je potentieel waardevolle bijdrage aan je organisatie, ineffectief bent geworden, vaak opgebrand.

 

Dat kan zich op allerlei manieren uiten b.v. in de vorm van lichamelijk klachten zoals vermoeidheid, gespannen spieren (b.v. nek en rug) of benauwdheid. Of emotioneel in een gevoel van controle verlies of een beginnende depressie. In gedrag kan zich dat uiten door piekeren, slecht slapen of snel aangebrand zijn. Daarbij is het niet ongewoon dat een argeloze collega het slachtoffer wordt van deze opgehoopte frustraties.

 

Je leert hier niet zozeer om vrij te worden van die beelden (want dat is eerlijk gezegd een illusie en versterkt zoals eerder gezegd juist de psychologische splitsing in jezelf), maar door je er gaandeweg bewust van te worden blijk je vrij te kunnen zijn met die beelden en strategieën. Nauwkeuriger beschouwd zitten al je kwaliteiten al helemaal verborgen in de eerder genoemde inefficiënte patronen, zij het in een onvrije vorm.

 

Moed

In het ontdekken en vormgeven van wat je werkelijk wilt, moet je ruimer durven zijn dan de historisch bepaalde aannames over jezelf en de wereld. Dit individuatieproces roept vaak angst op. Je voelt je ontworteld en onthand. Jezelf op een dieptepsychologische wijze leren kennen vraagt moed. Daarom is het traject behalve vreugdevol en inspirerend ook veeleisend. Maar als je contact maakt met je inspiratie ben je in contact met wat je wilt en wat je belangrijk vindt. Zo kunt u zich bezinnen op uw positie binnen het onderwijs. U zult daardoor beter in staat zijn om na te gaan wat dat van u verlangt en welke stappen u moet nemen om uw doelen te bereiken. Zo leert u op een geheel nieuwe wijze omgaan met motivatie, werkdruk, stress  en intercollegiale spanningen.

 

Thema’s

In de bijeenkomsten kunnen middels gesprekken, meditatie, visualisaties en rollenspelen de volgende zaken aan de orde komen:

–             In kaart brengen van de coach vraag (exploratie)

–             Principes van aandachtstraining

–             Toepassen van deze principes, aandachtig leren rusten in het Nu

–             Exploreren van (meestal nog onbewuste) probleem gebieden

–             Specificeren van een vraag / probleem

–             Thematisch:

  • Ik – ander – contactsplitsing
  • Afstand – nabijheid – verbinding
  • Contact maken – contact verbreken, differentiëren
  • Leren omgaan (herkennen, verkennen en erkennen)

                   o        met angst

                   o        met woede

                   o        met verlangens

                   o        met pijn en gemis

  • Vergeven – vergeving
  • Zorg voor je energiebalans, draagkracht
  • Herkennen wat je ten diepste wilt, ruimte innemen
  • Keuzes maken, leren formuleren van korte en lange termijn doel(en)

–             Principes van geweldloze communicatie

–             Huiswerkopdrachten:  b.v. het maken van verslagen en het lezen van (nog aan te geven) relevante literatuur

–             Tussen evaluatie na 8x

–             Eindevaluatie na 16x met een afsluit- of vervolg advies.

 

Iets voor jou?

Als je een onderzoekende houding hebt en bereid bent nieuwe dingen uit te proberen, dan kan mijn coaching je helpen om jouw vrije vorm in je werk te ontdekken. Ik nodig je dan uit om contact op te nemen voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek of een prijsopgave. Als je eerst meer informatie wilt, kun je ook bellen of mailen.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”” margin_bottom=”60px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”single solid” sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container backgroundcolor=”” backgroundimage=”” backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderstyle=”” paddingtop=”20px” paddingbottom=”20px” paddingleft=”0px” paddingright=”0px” menu_anchor=”” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no” class=”” id=””][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

>