Markful Moving

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Markful Moving = voorheen gegeven op 4 avonden als cursus ‘Weg met de stress’ !

Elke woensdag avond het nieuwe mediteren: ‘Markful Moving‘, 
a first step in the direction of enlightment.

Robots?
De meeste bewegingen die je na je 20e levensjaar maakt verlopen vloeiend en instinctief. Wanneer je op je hoofd krabt, de tafel dekt, met de hond wandelt of fietst; de ene handeling volgt de andere op en je hoeft er nauwelijks bij na te denken.

Onze houdingen en bewegingen zijn zo geautomatiseerd dat we elkaar kunnen herkennen aan onze  bewegingspatronen en houding.
Onze gedragingen zijn herkenbaar, voorspelbaar en voelen voor onszelf vertrouwd aan. We bewegen veilig in een comfortzone.

Gevangenis?
Met het verstrijken van de jaren gaan we steeds ‘efficiënter’ bewegen: onze bewegingen worden gerichter, sneller en kleiner. We nemen steeds dezelfde route, verrichten dezelfde handelingen en we nemen minder ruimte in.

Dat geldt ook voor de adem, deze wordt steeds minder vol en minder frequent. Ook verbaal nemen we minder ruimte in: onze stem wordt geknepen en ‘hard’ of juist zacht en moeilijk hoorbaar. Onze comfortzone krimpt.

We worden stijf en star
Met het ‘inhouden’ worden onze spieren stugger en harder, komen de gewrichten onder druk te staan en  krijgen we pijntjes hier en pijntjes daar. We zijn ons steeds minder bewust wat er nu echt gebeurt in ons lijf.

Omdat onze uiterlijk zichtbare patronen verbonden zijn met onze innerlijke denk en belevingspatronen wordt ook de ruimte ‘in onszelf’ kleiner.
Onze belevings- en ervaringswereld krimpt mee: we zijn ons steeds minder bewust van de ruimte om ons heen.

Ook ons denken wordt ‘efficiënt’: het is gericht op al die lijstjes in je hoofd met ‘wat er nog moet’ en ‘wat er verwacht wordt’. Met als gevolg dat we verzanden in routines en zintuiglijk steeds minder waar nemen.

Kop zonder kip
Het voordeel van routines is dat je daar niet meer over hoeft na te denken, dus gebruiken we die ‘gewonnen’ tijd weer efficiënt om ‘over alles na te denken wat ons zorgen geeft’. Denk aan te verwachten – en onopgeloste problemen in ons leven.

Zo komen we in een vicieuze cirkel van stress terecht en leven we meer en meer in ons hoofd. We raken zo, onbewust, ook steeds meer vervreemd van ons lichaam. Een depri gevoel ligt snel op de loer.

Beweeg!
Ons volwassen lichaam heeft 206 botjes en meer dan 660 spieren. Het is ontworpen om vrij te bewegen, om op creatieve wijze bewegingen te maken, om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, om verwonderd te zijn en om te genieten van wat je doet, individueel of samen met anderen.

Het lichaam geeft je de mogelijkheid om stroming, straling, ruimte, warmte, compassie en plezier te ervaren.

Wil je je innerlijk jong en fit blijven voelen en je natuurlijke verouderingsproces remmen als 30+’er?
Je kan je vitaliteit en je lichaam weer op één zetten in je leven, als je dat tenminste wilt.

Nieuw in 2018
Elke woensdagavond een uur lang les in fris bewegen: Markful Moving, het nieuwe ‘mediteren’.  Meditatie in beweging, maar dan ‘anders’. Elke avond is los te volgen. 

  • Stop je patronen, vergroot je focus.

  • Leer weer om verwonderd, nieuw en fris – drie dimensioneel – te bewegen op muziek, vol van levenslust en hernieuwde energie.

  • Wordt je door spiegeling bewust wat er in de realiteit van dit moment gebeurt in je lichaam.

  • Wordt je bewust hoe je moeiteloos bewegingen kan sturen zonder onnodige inspanning te verrichten.

  • Leer hoe je kunt bewegen terwijl je gehinderd wordt door ongemak of pijn. 

  • Ervaar je daadkracht.

  • Voel hoe vol en ruim je kunt ademen.

  • Merk op hoe dit alles je geest verhelderd en verruimd.

Je lichaam is de ingang om een begin te maken om vrij te leven, om te ontdekken wat je echt wilt.

 

Wil je meedoen of de eerste keer GRATIS kennismaken?

Vul dan het onderstaande formulier in. 

 

[formcraft id=’19’] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
>