7. Mindfulness voor beginners

[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”2_3″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Mindfulness voor beginners ! 

Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina!

 

Herken jij je in de volgende uitspraken:

 • Ik blijf maar herkauwen op dingen die in het verleden gebeurd zijn.
 • Ik blijf maar bezig bent met de lijstjes in mijn hoofd van dingen die allemaal nog moeten gebeuren.
 • Ik heb het idee dat ik geleefd wordt. De mooie dingen gaan snel voorbij en ik sta er niet voldoende bij stil.
 • Het lukt me nog steeds om nog snel even van alles tussendoor te doen, al voel ik me wel opgejaagd. Het is net alsof ik in continu de startblokken sta.
 • Ik merk dat er terugkerende gebeurtenissen zijn, waardoor het leven niet prettig is. Kleine frustraties, terugkerende ergernissen, tijdgebrek, die mij afhouden om lekker te leven.
 • Ik heb het idee dat de tijd voorbij vliegt en dat ik van alles mis.

 

Wil jij dat het anders is en enk jij ook wel eens ..

 • Ik wil meer mildheid en vriendelijkheid voor mezelf ontwikkelen.
 • Ik wil me lekker, vrij en zorgeloos in mijn vel voelen.
 • Ik wil overdag voldoende energie hebben om te kunnen doen wat ik belangrijk vind.
 • Ik wil meer – en bewust genieten van het leven.
 • Ik wil soms wel eens ontsnappen aan de drukte van mijn leven.
 • Ik wil graag betekenisvolle relaties kunnen aangaan zonder mijzelf te verliezen.
 • Ik wil me gaan richten op wat ik nu echt wil bereiken in het leven.
 • Ik ben op zoek naar balans tussen mijn lichaam en geest.
 • Ik wil tevreden en blij zijn met mezelf en mezelf accepteren precies zoals ik ben.
 • Ik wil mijn leven maximaal benutten, mijn passie leven, door mijn dromen en verlangens realiteit te laten worden.  

 

Mindfulness
is een beproefde techniek die je helpt om tot rust te komen als je bijvoorbeeld gestrest bent, je onzeker voelt, als je last hebt van hartkloppingen, slecht slapen, een prikkelbare dikke darm, regelmatig terugkerende hoofdpijn, druk in je keel of luchttekort, last hebt van een burn-out of last hebt van milde angst of depressie.

 

De Mindfulness training
Het oorspronkelijke programma wordt gegeven in 8 dagdelen met een dagdeel terugkomdag. Daarnaast verbind je je om 45 minuten per dag te oefenen.

Voor de meeste mensen die ik ken is dit programma toch te lang, te intensief en dus te zwaar. Men wil een snelle- en definitieve oplossing voor hun probleem: lekker slapen, uitgerust wakker worden, nooit meer piekeren, nooit meer stress, nooit meer boos uit je plaat gaan, nooit meer angst of bedroeft voelen. Dit verlangen naar een quick-fix is onbewust, maar moet wel onder ogen worden gezien om teleurstelling op lange termijn te voorkomen.

Daarom geef ik een training van 4 bijeenkomsten, in een kleine groep (maximaal 6-8 deelnemers). Daarin maak je kennis met verschillende fasen van Mindfulness en met verschillende vormen van ontspanning.

 

De cursus
In de cursus Mindfulness voor beginners krijg je verschillende handvatten.

 • “Change your Mindset”: de vijf geheimen om succesvol je dag te starten zodat je gegarandeerd rust en energie in je lijf gaat ervaren en helderheid in je hoofd creëert.
 • “Maak jij deze blunders ook”? Zeven manieren die je verhinderen om het bovenstaande volledig te kunnen ervaren.
 • Wat is de betekenis en waarde van je gevoelens?
 • Hoe ontstaat de maalstroom van gedachten?
 • Hoe krijg ik grip op de maalstroom van gedachten.
 • Waarom is je lichaam het belangrijkste instrument om op te koersen?
 • Je leert hoe je je stemming kunt beïnvloeden
 • en je leert nog veel meer ..

Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina!

 

Vergoeding!
De cursus ‘Mindfulness voor beginners’ wordt vergoed door je zorgverzekeraar, indien je in voldoende mate aanvullend verzekerd bent. Bel mij voor informatie: 06 45 818 810.

 

De cursus Mindfulness voor beginners bestaat uit:

 • Een beginmeting
 • Vier lessen van 1,5 uur.
 • Op een avond.
 • In een kleine groep* van maximaal 8 personen.
 • Het is een echte ‘doe’ – cursus waarbij, naast educatie, ook ruimte is voor persoonlijke vragen.
 • Tussentijdse ondersteuning en dagelijks huiswerk per E-mail.
 • Tijdsinvestering +/- 30 minuten per dag.
 • Een eindevaluatie.

* Als je moeite hebt met een groep, behoort een individuele cursus ook tot de mogelijkheden.

 

In deze cursus maak je in 4 dagdelen kennis met- en een begin van ‘hoe het anders kan’ en leer je onder andere:

• Les 1: Mindfulness = Bewustzijn.
o Wat is bewustzijn?
o Wat is bewustwording?
o Hoe train je dit?
o Schrijven als begin van bewustzijn

• Les 2: Belasting en belastbaarheid
o Geduld, nutteloosheid, acceptatie, loslaten
o De automatische piloot
o Obstakels

• Les 3: Stop met oefenen! Relax.
o Aardig zijn voor jezelf
o Ontspan
o Visualisaties
o Loslaten

• Les 4: De open werkelijkheid
o Acceptatie
o Vertrouwen
o Leegte

 

Ik start een groep als er 6 aanmeldingen zijn. Meld je vrijblijvend aan voor de wachtlijst onderaan deze pagina!

Het is ook mogelijk om deze lessen los te volgen. Wil je meer informatie hierover? Bel mij dan op 0645 818 810.

This form does not exist

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_6″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_6″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”” margin_bottom=”60px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”single solid” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=””/] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
>