Heb jij last van perfectie?

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Het verhaal van Marloes 

Marloes kampt al jaren met vage klachten. Soms heeft ze een duidelijk gevoel van ademnood en luchttekort. Op die momenten heeft ze moeite met slikken en voelt het net alsof er iets in haar keel zit. Ze ziet er steeds vaker tegenop om naar andere mensen te gaan. “Je weet maar nooit” of haar klachten daar ineens opspelen.

 

Marloes heeft ook géén controle over haar klachten. De laatste tijd krijgt ze ook last van haar hart. De dokter kan voor haar hartkloppingen geen duidelijke oorzaak vinden. Hij stelt ademtherapie door een fysiotherapeut voor. Marloes ziet dit niet zitten. Ze is niet gerust gesteld dat haar huisarts niets heeft gevonden, het maakt haar juist angstig. Als er niets te vinden is moet er toch wel iets ernstigs aan de hand zijn!!

 

Ze is wel eens bang dat ze op korte termijn dood zal gaan. Thuis werkt ze hard en nauwgezet. Daar mankeert er gelukkig niets aan. Twee keer per week worden de ruiten gedaan en iedere dag wordt er even stof gezogen. Het interieur ziet er uit als een plaatje. Ook haar kleding en die van de kinderen is om door een ringetje te halen.

 

De laatste tijd raakt Marloes echter steeds meer vermoeid, zij voelt zich soms moedeloos. Uiteindelijk luistert ze naar de raad van een vriendin en maakt een afspraak met dezelfde coach/therapeut die haar vriendin ook goed heeft geholpen. Deze therapeut stelt Marloes echter voor om haar klachten “zelf te gaan onderzoeken” in plaats van “zich te laten behandelen”.

 

Marloes luistert zeer sceptisch naar zijn verhaal, maar ze staat wel open om haar klachten eens in een ander perspectief te onderzoeken. In de therapeutisch veilige situatie is zij in staat om haar klachten te voelen. Ze ontdekt dat haar klachten ontstaan uit perfectie. Ze wil alles zo goed mogelijk doen; een goede moeder en echtgenote zijn, een steun voor haar vriendinnen. Eigenlijk blijkt ze heel bang te zijn om tekort te schieten. Dat geeft haar een gevoel van afwijzing. Afwijzing geeft haar een gevoel van “niets waard” te zijn.

 

Dit blijkt een heel oud gevoel te zijn. Via enkele, voor Marloes, pijnlijke situaties komt ze uiteindelijk terug in een situatie op de kleuterschool. Daar herinnert ze zich weer die situatie met de juffrouw. Toen voelde ze zich zo afgekeurd, zo waardeloos. Die pijn van toen voelt ze nu weer in haar hart. Om die verschrikkelijke pijn nooit meer te hoeven voelen heeft Marloes, toen ze vier jaar was, onbewust besloten dat kennelijk alleen iets wat “goed” was meetelde. In vergelijkbare situaties heeft Marloes sindsdien altijd haar best gedaan. Zo voelde zij de pijn niet meer. Nu ze 35 is lukt het niet meer zo goed, zo te blijven doorgaan.

 

Marloes is erg gechoqueerd als ze erachter komt dat ze eigenlijk emotioneels soms nog als een vierjarige reageert. Ze ziet ineens alleWP_20150101_20_13_34_Prorlei recente situaties in een heel ander perspectief. Een van de eerste beslissingen die ze neemt is nu te gaan doen wat goed voor haarzelf, in plaats van te doen wat anderen mogelijk van haar verwachten. Ze beseft dat ze heus wel haar best mag doen maar dat dit niet meer constant, en eigenlijk dwangmatig, hoeft plaats te vinden. Die benauwdheid en die hartkloppingen waarvoor ze kwam ziet ze nu ook in een ander perspectief. Ze begreep die klachten toen niet zo. Als ze nu diezelfde signalen krijgt dan weet ze dat haar onbewuste haar een signaaltje geeft; waar wordt er (nog onbewust) door anderen iets van haar verwacht?

 

Marloes wordt zich zo veel bewuster van haar leven en beleven. Zij kan nog steeds op haar oude manier reageren maar ze heeft er nu een keuzemogelijkheid bij gekregen. Marloes heeft na deze ontdekking duidelijk meer energie en haar klachten zijn bijna verdwenen. Ze kan het nog nauwelijks geloven. Nu ze veel bewuster leeft ontdekt ze ook nieuwe pijngebieden. Hoewel ze het daar best wel eens moeilijk mee heeft denkt ze het nu op eigen kracht te kunnen redden.

 

Ze is de afgelopen tijd duidelijk gegroeid in haar gedrag. Een bijkomend “cadeautje” is dat ze bij haar kinderen en soms bij andere volwassenen haar “oude patroon” herkent. Het kost haar nu geen moeite hen open en begrijpend tegemoet treden. Ze begrijpt ook ineens waarom ze aan bepaalde mensen zo verschrikkelijk de pest heeft; die hebben ergens iets weg van die lerares van toen!

 

Herken jij jezelf in dit verhaal en wil je misschien weten of ik iets voor je kan betekenen? Meld je dan hier aan voor een gratis intake t.w.v. € 35,=. Deze maand heb ik plek voor acht gratis intakes. 

 

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”” margin_bottom=”60px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”single solid” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text][/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
>