Chronische hoofdpijn, symptomen en behandeling

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text] [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

 Loop jij al lang met hoofdpijn? 

Ben jij ook op zoek naar een manier om definitief van je hoofdpijn af te komen?

 

Heb jij last van regelmatig terugkerende hoofdpijn die zo overheersend en belemmerend is, dat je in het dagelijks leven niet meer goed kan functioneren? Ik kan je daarbij snel helpen als je last hebt van verschijnselen als:

 • Een duf gevoel in je hoofd waardoor je niet helder kunt nadenken
 • Een drukkend gevoel achter één of beide ogen,
 • Een strak of hard gevoel in je nek of achterhoofd
 • Het gevoel alsof er een band om je hoofd knelt,
 • Een bonzend of kloppend gevoel op je slapen,
 • Een stekende pijn in je hersenen, alsof er een mes in je hoofd zit,
 • Een moe of verdoofd gevoel in je hoofd waardoor je anders waarneemt.

 

 

Wil je hier vanaf komen?

Als fysiotherapeut, osteopaat en craniosacraal therapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van chronische spanningshoofdpijn.

This form does not exist

 

 

 

Wist je dat mensen met hoofdpijn, naast hun klacht, opvallend vaak karaktereigenschappen hebben die erg dienstbaar zijn aan de maatschappij?

 • Deze mensen met hoofdpijn zeuren niet,
 • Ze zijn loyaal aan hun werkgever,
 • Het zijn harde werkers,
 • Ze leggen de lat erg hoog, zowel voor zichzelf als voor anderen,
 • Ze zijn geneigd om zichzelf weg te cijferen,
 • Ze nemen scherp waar en letten op details
 • Ze neigen naar piekeren en maken zich zorgen over anderen.

Daarom zijn anderen vaak heel blij met dit type mensen. Maar zijn deze kwaliteiten waar anderen blij mee zijn, ook kwaliteiten voor jezelf?

 

 

De oorzaak van hoofdpijn is meestal multifactorieel. 

Er is meestal geen éénduidige oorzaak voor hoofdpijn. Misschien klinkt het je vreemd in de oren: je hersenen, die het grootste deel van je hoofd opvullen, zijn zelf ongevoelig voor pijn. Je hoofdpijn is dan ook niet van je hersenen afkomstig maar van spanning op structuren die verbonden zijn met je schedel en hersenen zoals de hersenvliezen, bloedvaten in je hersenen, het botvlies en de daarmee verbonden spieren en pezen, zenuwen en de bijholtes.

Ook je nekspieren en aangezichtspieren kunnen geprikkeld of gespannen zijn en daardoor hoofdpijn veroorzaken. Dit ten gevolge van een vastzittende nekwervel, kaakproblematiek, stress, of oogproblemen (o.a. een verkeerde sterkte van je brilglazen). Ook problemen ‘op afstand’ zoals maag en buikproblemen kunnen hoofdpijn veroorzaken. En zoals eerder aangegeven: mensen die geneigd zijn om zichzelf weg te cijferen maken ook een grote kans op hoofdpijn.

 

Ik onderscheid in mijn praktijk twee groepen hoofdpijn patiënten. Bij de eerste groep is de hoofdpijn ontstaan na een trauma. Bij de tweede groep speelt op de een of andere manier  mentale of emotionele “spanning” een rol. 

Hoofdpijn kan je dag goed verpesten!

Hoofdpijn kan je dag goed verpesten!

 •    Doe de gratis test: Ik spanning?
  Misschien ben je je niet eens bewust van het ontstaan van spanning in je lichaam of misschien van het feit dat je je al in een negatieve spiraal bevindt.
 •   Doe de gratis test: Ik stress?
  Bij deze groep geef ik extra aandacht aan het herkennen van stress, want een dergelijk proces verloopt vaak geleidelijk

 

 

 

Mijn behandeling bij hoofdpijn bestaat daarom uit een aantal onderdelen: 

 • 1. Behandeling van je schedel en aangezicht.
 • 2. Behandeling van je wervelkolom.
 • 3. Hoe raar het je misschien ook in de oren klinkt: behandeling van je buik.
 • 4. Balanstherapie (houdingstherapie en adviezen).
 • 5. Jou leren wat je er nog meer zelf aan kan doen.
 • 6. Mental Fitness.

 

Mental Fitness helpt je om meer inzicht in jezelf, in je denkwijzen en de reactie van je lichaam hierop te krijgen. 

De behandeling die ik geef is gegarandeerd effectief : een klachtsvermindering van minimaal 30% is gangbaar maar het komt ook voor dat de klacht voor 100% verdwenen is na één behandeling.

 

 

Wil je van je hoofdpijn af komen?

Als fysiotherapeut, osteopaat en craniosacraal therapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van chronische spanningshoofdpijn.

This form does not exist

 

 

 

Zorg je wel goed voor jezelf? 

Mental Fitness is erg belangrijk voor een goede balans.

Mental Fitness is erg belangrijk voor een goede balans.

Het lichaam liegt nooit, schreef de haptonoom Ted Troost. De zorg die je aan jezelf besteedt bepaalt in belangrijke mate je gezondheid!

 • Voor een goede “lichamelijke” gezondheid is zorg voor je lichaam noodzakelijk. Een gezond lichaam moet immers verantwoord worden gevoed.  Het moet voldoende rust krijgen en naar lichaamseigen signalen zou moeten worden geluisterd. Neem jij je lichaamseigen signalen wel waar?
 • Voor een goede “geestelijke” gezondheid is het geloof in zelfredzaamheid, in het zelfregulerend vermogen noodzakelijk. Heb jij optimale controle over je eigen leven en beleven?
 • Je “sociale” gezondheid hangt nauw samen met vaardigheden als je vermogen om effectief te kunnen communiceren en om problemen te kunnen oplossen.
 • Ten slotte is het voor een goede “spirituele” gezondheid wenselijk om open te kunnen staan voor gebeurtenissen om je heen en om te leren accepteren wat op je afkomt. De bron van je gezondheid wordt bepaald door de harmonie in elk systeem afzonderlijk en tussen de systemen onderling.

 

 

Wil je van je hoofdpijn af komen?

Als fysiotherapeut, osteopaat en craniosacraal therapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van chronische spanningshoofdpijn.

This form does not exist

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”” margin_bottom=”60px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”single solid” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”” class=”” id=””/][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px” padding_left=”0px” padding_right=”0px” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text][fusion_text] [/fusion_text] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
>